DOBRODOŠLI

Od samog početka djelovanja udruge Igra, u naš rad uključeni su studenti i stručnjaci pomagačkih struka. U 24 godine zajedničkog rada velik broj njih kroz rad s korisnicima i provedbu naših programa dodatno je razvio vještine usvojene obrazovanjem te unaprijedio svoj profesionalni rad i osobni rast. Istovremeno volonterski angažman nama je omogućio da većem broju korisnika pružimo visokokvalitetne usluge.

Uz djelovanje usmjereno dobrobiti naših korisnika, nastojimo potaknuti i razvoj zajednice u cijelosti i dovesti do dugoročnih društvenih promjena. Kroz volontiranje omogućavamo mladim stručnjacima da u sigurnom okruženju, s puno podrške dobiju edukaciju i podršku koju na prvom poslu rijetko kada imaju priliku dobiti. Pomažemo im da izrastu u kompetentne stručnjake koji će dugoročno pozitivno utjecati na svoje lokalne zajednice te postavljati visoke standarde kvalitete rada u svojoj struci.

ŠTO RADE VOLONTERI U UDRUZI IGRA?

Volonteri nam pomažu u sljedećim uslugama ovisno o projektnim potrebama:


1. POMOĆ U UČENJU:

  • individualno i grupno djeci i mladima s problemima u ponašanju i/ili u riziku za razvoj problema u ponašanju


2. GRUPNE RADIONICE:

  • podrška mladima u posttretmanu – koji su izašli iz nekog oblika alternativne skrbi (udomiteljske obitelji, domovi, odgojni zavodi)
  • socijalizacijske radionice za djecu i mlade s problemima u ponašanju
  • administrativna pomoć. 

3. SAVJETOVANJE/PSIHOTERAPIJA

  • stručnjaci koji su u procesu psihoterapeutske edukacije mogu kod nas raditi kliničku praksu
  • stručnjaci psihoterapeuti mogu kod nas raditi psihoterapiju s našim korisnicima i tako stjecati iskustvo

KAKO SE JAVITI NA VOLONTIRANJE?

Ako ste zainteresirani za neki oblik volonterskog rada u našoj udruzi, slobodno se javite mailom na udruga.igra@udrugaigra.hr ili na broj: 095 911 0089.

Nakon što prođe selekcijski postupak i potpiše ugovor o volontiranju, svakom volonteru je osigurana potrebna edukacija (ovisno o poslovima koje će raditi), a uvijek nastojimo osloboditi mjesto za naše volontere na našim plaćenim edukacijama.

Volonterima redovito pružamo različite oblike podrške za vrijeme njihovog volonterskog angažmana jer nam je stalo do svake osobe koja dođe u našu udrugu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *