O nama

Udruga “Igra” za pružanje psihosocijalnih usluga i edukacija (skraćeno Igra) nevladina je organizacija registrirana 1999. godine. 

Osnovni cilj rada Udruge je pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći kroz programe i aktivnosti neformalne edukacije, sa svrhom unapređenja kvalitete življenja djece, mladih i obitelji, kao i unapređenja kvalitete života društvene zajednice u cjelini.

Igra je danas jedan od važnijih dionika u području razvoja i pružanja socijalnih usluga u RH, utemeljenih na potrebama direktnih korisnika i zajednice. Od osnutka je provodila mnogobrojne programe i projekte, od kojih su čak dva programa («Modifikacija ponašanja putem igre» i program «Kontakt») od strane Povjerenstva Vlade RH za prevenciju poremećaja u ponašanju uvrštena u grupu 14 programa koji predstavljaju potencijalne model programe na području prevencije i tretmana poremećaja u ponašanju. 

Udruga osim direktnog rada s korisnicima radi i na osnaživanju stručnjaka kroz edukacije i supervizije, a putem raznovrsnih javnih akcija i edukativnih filmova radi na senzibilizaciji cjelokupne javnosti za probleme socijalno isključenih skupina.

Centar za mlade iz alternativne skrbi i Centar za brigu o mentalnom zdravlju su osnovni programi unutar kojih razvijamo svoje usluge i aktivnosti rada s direktnim korisnicima, rada na osnaživanju stručnjaka, aktivnostima senzibilizacije i istraživačko-zagovaračkim aktivnostima.

Sretni smo što se svakim danom povećava broj ljudi koji s nama rade na ostvarenju naše vizije «društva u kojemu svaki pojedinac poznaje, koristi i razvija svoje potencijale za aktivno, produktivno i zadovoljno sudjelovanje u životu društvene zajednice» i što smo svakim danom zahvaljujući zajedničkom trudu svih naših suradnika sve bliži tome.